Total War Warhammer 3 PC mini inceleme

Total War serisinin en iyi ve gelişmiş oyunudur. Oyunda oynanabilir 7 ırk var ön sipariş ile bedava gelen ogre dlcsini sayarsak 8 ırk var. Her ırkın oynanışı dinamiği birbirinden farklı. Misal Khorne’nun birimleri sadece yakın dövüş birimleri. Menzil birimleri ve büyücüsü yok. Tzeentch’in birimleri de büyü ve menzil odaklı. Şeytan Prens prens diye bir lord var. Lordumuzun kafası kılıcı dahil her şeyi kostümüze edebiliyorsunuz. 
Ben baya sevdim, çok değişik şeyler ortaya çıkabilir hayal gücünüze bağlı. Ama benim main ırklarım tanrısı SLANEESH ve For Kislev Çok fenalar benden söylemesi ;)). Yeni mapler gelmiş. Çok güzel mapler var tablo gibi. Şehir savaşlarına yenilik gelmiş. Artık her şehir savaşını sur yık gir muhabbeti yok artık. Şehir savaşları zorlaştırılmış yani. Şehir savaşlarına barikat kule vs dikebiliyorsunuz. Yapay zekada bunu yapabiliyor. Savaşın seyrini değiştiriyor bu mekanik. Hikayesine değinmem gerekirse, ursun diye bir tanrıyı konu alıyor. Kislev ve cathay hariç tüm ırklar bu ursunu al etmeye çalışıyor. Ursunu yenmek için veya kurtarmak için kaos tanrılarının diyarına gidiyorsunuz. Orada çok fena fightlar olabiliyor. Dikkat edin. Bu ara kaos diyarları efso olmuş cidden çok beğendim. 4 diyarında farklı dinamikleri var. Şunu unutmadan söyleyeyim yapay zeka baya gelişmiş. Very hard oynayanlara söylüyorum ayvayı yiyebilirisiniz. Savaşları oto yapmayın. Oto savaşlar nerf yemiş. Ordunuz pat diye yenilebilir. Uyarmadı demeyin. Özetle bu oyun olmuş, oyunda sürekli bir unsur dönüyor. Sürekli bir olay var. Canınız sıkılmaz. 

For Ursun, For Kislev For Mother Şunu da söyleyeyim mortal empire diye mod gelecek 1-2-3 oyunun haritaları birleşecek. Devasa bir harita olacak ve eski oyunlardaki ırkları da oynayabileceksiniz. Ama warhammer 1 ve 2. oyuna sahip olmanız gerekiyor.

Puan: 8,2/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder